Opleiding

Theorie

De opleiding voor het behalen van je rijbewijs bestaat uit 2 delen, een theorie-examen en een praktijkexamen. Het is verstandig om te starten met leren voor het theorie-examen zodra je begint met rijlessen. Tijdens de rijles heb je namelijk enige kennis nodig van de verkeersregels en daarnaast mag je alleen praktijkexamen afleggen als je je theorie-examen hebt behaald. Het theorie-examen kun je zelf aanvragen via het CBR op www.cbr.nl. Theorieboeken kun je zelf aanschaffen of via de instructeur.

 

Praktijk

Het praktijkexamen wordt afgenomen in Amersfoort waarbij je start en eindigt bij het CBR in Leusden. Tijdens het examen rij je in dezelfde auto waarin je de lessen hebt gevolgd, alleen zit nu de examinator op de passagiersstoel in plaats van je instructeur. Tijdens het examen moet je een aantal bijzondere manoeuvres uitvoeren. Het is tevens de bedoeling dat je tijdens het examen zelfstandig de route rijdt, waarbij je laat zien dat je het voertuig goed beheerst en rekening houdt met de veiligheid van jezelf en andere weggebruikers.

 

Tussentijdse toets

Het is ook mogelijk om een tussentijdse toets (TTT) af te leggen. Een tussentijdse toets is niet verplicht, maar kan wel heel nuttig zijn. Tijdens een TTT wordt namelijk gekeken of jouw vaardigheden goed genoeg zijn om deel te nemen aan het examen. De punten die nog niet voldoende zijn, daar kun je dan samen met je instructeur aan werken. Een TTT verloopt hetzelfde als een praktijkexamen, je kunt echter niet slagen of zakken. Wat wel kan is vrijstelling behalen voor je bijzondere manoeuvres, die hoef je dan op je praktijkexamen niet meer te doen. Omdat je bij de TTT hetzelfde moet doen als bij een praktijk examen, weet je al wat je dan te wachten staat. Voor sommige leerlingen is een praktijkexamen daardoor een stukje minder spannend.


Neem contact op

Rijschool Malina Amersfoort

Bel 033 369 0032
of mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Neem een proefles

Maak een afspraak voor een gratis proefles

Maak een afspraak voor een proefles van 90 minuten.

Start direct met rijles

Bij rijschool Malina krijg je les van een vrouwelijke instructeur in de regio Amersfoort

Maak in overleg een keuze uit de lespakketten en start met autorijden!